Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger hjemmesiden indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre indholdet og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor uddybes det, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder disse cookies fra tredjeparter:

_ga

_gid

viewed_cookie_policy

cookielawinfo-checkbox-non-necessary

Webshop

Der indsamles information om dig gennem bestillingsprocessen på webshoppen. Når du besøger webshop spores:

  • Varer som du har set: Denne information bruges til f.eks. at vise dig varer, som du har set for nylig.
  • Lokation, IP-adresse og browsertype: Disse informationer bruges til formål såsom beregning af moms og forsendelse.
  • Leveringsadresse: Du bedes om at indtaste denne, så forsendelsesomkostninger kan beregnes, inden du afgiver en ordre, og ordren afsendes. 
  • Der anvendes også cookies til at holde styr på indholdet i kurven, mens du bruger webshoppen.

Når du køber varer, bedes du om at afgive information, der omfatter dit navn, faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse, telefonnummer, kreditkort/betalingsinformationer og valgfri kontoinformation som brugernavn og adgangskode. Denne information bruges til formål såsom at:

  • Sende dig information om din konto og ordre
  • Svare på dine henvendelser og forespørgsler, herunder refunderinger og klager
  • Behandle betalinger og forhindre svig
  • Opsætte din konto til webshoppen
  • Overholder alle juridiske forpligtelser, såsom beregning af moms og gebyrer
  • Forbedre tilbud i webshoppen
  • Sende dig markedsføringsbeskeder, hvis du vælger at modtage dem.

Hvis du opretter en konto, gemmes dit navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer, som vil blive anvendt til at udfylde indtastningsfelter ved bestilling af ordrer fremover.

Generelt gemmes information om dig så længe, som informationen skal bruges. Fx vil gemmes ordreinformationer så længe det er krævet ifølge regnskabsloven i forhold til moms og regnskab. Dette inkluderer dit navn, e-mailadresse samt faktureringsadresse og leveringsadresse.

Der gemmes også kommentarer og anmeldelser, hvis du ønsker at tilføje dem.

Hvilke informationer deles med andre?

Der deles information med parter, som hjælper med at håndtere ordrer og services til dig:

  • Pensopay
  • Mailchimp
  • Woocommerce

Betalinger

Betaling modtages via Pensopay. Ved gennemførelse af betalinger, vil nogle af dine data blive videregivet til Pensopay, inklusive information der er nødvendig for at gennemføre eller understøtte betalingen, såsom det totale købsbeløb og faktureringsinformation.

Se venligst Pensopay Databehandleraftale for flere informationer.

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter hjemmesiden, indsamles og behandles en række sådanne informationer. 

Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Der indsamles og behandles typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (f.eks. interesser). 

I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed

Der er truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, eksempelvis fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvendes oplysningerne til at optimere services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og slettes, når de ikke længere er nødvendige. 

Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. 

Herudover bruges en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på websitets vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Der bruges kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der behandles om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes.

Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. 

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger, kan dette ske til Datatilsynet på adressen Borgergade 28, 5., 1300 København, telefon 33 19 32 00. E-mail: dt@datatilsynet.dk.

Udgiver

Websitet ejes og udgives af:

Marie Nørgaard
Romdrupholmsvej 60
9270 Klarup